kohteet

Parhaat kohteet

Los Angeles

Los Angeles matkailijoille

Los Angeles on viiden miljoonan asukkaan kaupunki, jonka tunnetuimpia alueita ovat mm. Santa Monica, Beverly Hills, Malibu ja West Hollywood. Ennen matkalle lähtöä kannattaa miettiä millä tavoin kaupunkiin ja sen eri alueisiin tutustuu. Julkisella liikenteellä ei välttämättä pääse kaikkialle ja monet suosittelevatkin auton vuokraamista, jolloin nähtävyyksien lähelle pääsee helpommin. Los Angelesin kuuluisat kadut kuten Hollywood Boulevard ja Sunset Strip ja suuret monikaistaiset moottoritiet ovat elämyksellinen kokemus. Autoja vuokrataan kaupungissa useassa eri paikkaa, esimerkiksi LAX lentokentällä.

Rantoja ja glamouria

Los Angelesissa on aurinkoinen ja lämmin sää ympäri vuoden. Ihmiset viihtyvä ulkona ja kaupunki onkin kuuluisa myös rannoistaan. Malibu Beach ja Venice Beach ovat suosittuja erityisesti surffareiden keskuudessa, Santa Monicassa monet perheet viettävät aikaa pyöräillen ja lentopalloa pelaten, Manhattan Beach puolestaan on trendikäs näyttäytymispaikka.

Los Angeles on ehdottomasti viihdemaailman keskus. Kaupungissa on huppulaatuinen ja monipuolinen tarjonta niin musiikkikonserteissa, urheilutapahtumissa, teatterissa, modernissa taiteessa, museoissa ja muodissa. Viihdemaailmasta pitäville hyviä tutustumiskohteita ovat esimerkiksi Universal Studios Hollywood ja Warner Bros. Studio-kierros. Elokuvien ja tv-sarjojen taustakulisseihin tutustutaan opastetuilla kierroksilla ja usein jonkin sarjan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä kierroksen aikana. Voit myös yrittää studioyleisöksi erilaisiin talk show –ohjelmiin. Los Angelesissa sijaitsee myös legendaarinen teemapuisto Disneyland, jossa viihtyvät kaiken ikäiset. Disneylandissä vierähtää helposti useampi päivä kierrellen sen eri teema-alueita.

Los Angelesissa käydessään ei voi jättää väliin Hollywoodia ja sen Walk of Famea, jossa on mm. viihdemaailman tähtien käsien- ja jalanjälkien jäljennöksiä. Alueella järjestetään nähtävyysbussiajeluita jopa julkkisten asuntojen ympärille. Klassinen Hollywood-kyltti Mounty Lee-kukkulalla on myös yksi nähtävyys, jonka monen on pakko nähdä.

Herkullista ruokaa

Koska Los Angeles sijaitsee meren rannalla, heijastuu se myös alueen ruokakulttuuriin. Erilaiset merenelävät kuten simpukat, äyriäiset ja kalat ovat suosittuja paikallisten keskuudessa. Kaupunki on sekoitus eri kulttuureja, joten saatavilla on laadukasta kiinalaista takeawaytä, meksikolaisia tacoja, japanilaisia susheja sekä periamerikkalaisia burgereita, donitseja ja food truck –ruokarekkoja tarjoamassa katuruokaa.

Ennen matkaa kannattaa vilkaista LA Weeklyn sivut http://www.laweekly.com/, joista saa tuoreet vinkit tapahtumista kaupungissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

kohteet © 2016