kohteet

Parhaat kohteet

Los Angeles, Nähtäyydet

Los Angelesin nähtävyyksiä

Huikea media-alan keskittymä Los Angeles on kaupunki, joka pitää nähdä omin silmin. Kaupungissa on luonnollisesti kuvattu lukuisia elokuvia, joten siellä liikkuessa tulee yhtenään vastaan elokuvista tuttuja paikkoja. Jotkut suositut kohteet sijaitsevat hieman Los Angelesin ulkopuolella, mutta niihin tutustumisen pystyy hyvin yhdistämään Los Angelesissa lomailuun. Seuraavassa on esitelty Los Angelesin tunnettuja kohteita ja nähtävyyksiä:

Mount Leen vuorella sijaitseva Hollywood-kyltti on Los Angelesin legendaarinen maamerkki, ja kyltin näkeminen onkin lähes jokaisen matkailijan listalla. Kyltin näkee Hollywood Boulevardilla kävellessä, mutta on myös mahdollista mennä näköalapaikalle, josta kylttiä voi ihailla lähempää. Kauniita näköaloja voi ihailla myös Griffith Observatoryssa, joka on havaintoasema ja tähtitorni. Tornilta avautuu huikeat näkymät Hollywood Hillsin kukkuloille.

Los Angelesin lähettyvillä sijaitseva Santa Monica Pier on legendaarinen ja elokuvista tuttu huvilaituri, jonka iloinen ja letkeä tunnelma kannattaa käydä kokemassa. Santa Monica Pierillä voi nauttia rantaelämästä ja vierailla laiturille rakennetussa huvipuistossa. Santa Monica Pier on siis mieluisa kohde niin lapsille kuin aikuisillekin. Siellä on myös runsaasti kahviloita ja ravintoloita.

Los Angelesissa monilla alueilla on tietyt ominaispiirteensä. Joitakin alueita voi jopa sanoa suosituiksi nähtävyyksiksi. Beverly Hills on kuuluisuuksien ja elokuvatähtien suosima alue. Mäkisessä maastossa reippaillessa voi nähdä julkkisten upeita kartanoita lähempääkin. Alueella järjestetään myös opastettuja retkiä, joilla pääsee tutustumaan alueeseen. Venice Beach on boheemi alue, jonne on kerääntynyt suuri joukko taiteilijoita ja muita persoonallisuuksia. Venice Beachilla voi todellakin törmätä mihin vain. Ocean Front Walk on Venice Beachin kuuluisa rantakatu, jonka varrella on lukuisa määrä erilaisia kaupustelijoita ja kojuja. Los Angelesin Downtown eli keskusta on alue, jossa voi bongailla elokuvista tuttuja tapahtumapaikkoja. Esimerkiksi Los Angelesin kaunis ja historiallinen juna-asema on näkynyt monessa elokuvassa.

Hollywoodissa Vine Streetillä ja Hollywood Boulevardilla sijaitsevaan kuuluisaan kävelykatuun Walk of Fameen kannattaa käydä tutustumassa. Kadulla on yli 2000 tähteä, joista jokainen on omistettu jollekin viihdeteollisuuden henkilölle. Täältä löytyvät esimerkiksi Arnold Schwarzeneggerin ja John Lennonin tähdet.

Los Angelesissa ollessa kannattaa ehdottomasti vierailla jollakin lukuisista elokuvastudioista. Esimerkiksi Warner Bros järjestää tiloissaan kiertueita. Täällä on jopa mahdollista bongata julkkiksia. Myös kuuluisaan kiinalaiseen teatteriin, joka on antanut puitteet monelle Oscar-gaalalle, kannattaa käydä tutustumassa. Elokuvan katsominen tässä upeassa teatterissa kannattaa sisällyttää ohjelmaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

kohteet © 2016