kohteet

Parhaat kohteet

Pariisi

Pariisi – romantikon mekka

Pariisi on loistava kohde jokaiselle, joka rakastaa romantiikkaa, mystistä tunnelmaa ja taidetta. Kadut suorastaan huokuvat sivistystä ja muotitietoisuutta, ja päivän saisi lähes kulumaan vain kulkemalla katuja pitkin tuijotellen arkkitehtuuria ja useita eri pikku kahviloita.

Kuinka päästä ja liikkua

Suomesta Ranskan Pariisiin matkustetaan pääsääntöisesti lentämällä Helsinki-Vantaalta, lippujen hinnat vaihtelevat pitkin vuotta, mutta keskimäärin 250 eurolla saa meno-paluu liput. Lentoaika on n. 3h.

Lentokentältä viisain tapa liikkua Pariisin keskustaan on mennä taksilla. Näiden hinnat saattaa vaihdella, ja kannattaa olla tarkkana oman kuskinsa kanssa, että hän vie sinut suoraa hotellille, eikä kierrätä monesta eri paikasta saadakseen sinulta lisää rahaa. Pariisissa takseissa on käytössä mittarit niin kuin Suomessakin.

Suurin osa keskustassa olevista paikoista on kävelymatkan päässä, mutta kannattaa etukäteen jo hiukan tutustua Pariisin metrokarttaan, sillä metrolla kulkeminen tekee liikkumisesta yllättävän tehokasta. Metroissa jokainen pysäkki ilmaistaan selkeästi, ja vaikka radioääni puhuu ranskaa, on siitä helppo ymmärtää oma pysäkkinsä.

Shoppailu

Pariisihan on tunnetusti muodin mekka, ja tätä varten löytyykin monia ostosmahdollisuuksia. Kannattaa vilkaista Rue de Rivolin katu, joka on 3-4 kilometriä pitkä. Näiden lisäksi suurimmat ostoskeskukset joissa ajan saa varmasti kulumaan ovat Abercrombie et Fitch ja Beaugrenelle Paris.

Nähtävyydet

Pariisissa on todella paljon nähtävää monellekin eri ihmistyypille, ja jokainen meistä myöskin viettäisi täysin erilaisen loman.

Oletko romanttisella reissulla? Keskity löytämään romanttisia kahviloita ja ravintoloita, käy kävelemässä Seinen virtauksen mukaisesti, kipua Eiffel-tornin korkeimmalle huipulle. Käykää ihastelemassa Norte Damen katedraalia, sekä riemukaarta.

Eiffel-torni on parhaimmillaan ilta-aikaan, kun sen valot syttyvät.

Pidätkö taiteesta, oletko aina halunnut nähdä Mona Lisan? Louvre on ehdottomasti käymisen arvoinen museo, jos ei muuten, niin ainakin Mona Lisan vuoksi. Jonoista varoitellaan todella paljon, mutta mikäli menet heti aamupäivästä Louvren auetessa, jono liikkuu yllättävän kivuttomasti.

Jos olet Pariisissa lasten kanssa, suosittelemme ehdottomasti käymään Disney Landissa. Tämä on paikka, johon ei varmasti teistä ketään pety satumaisuudessaan. Disney Landilla ja sen läheisyydessä on myös omat majoituspaikkansa, eli jos tarkoituksesi on vain viettää täällä aikaa lastesi kanssa, sinun ei tarvitse erikseen majoittua Pariisin keskustassa.

Olit sitten lähdössä millaiselle lomalle tahansa tähän erittäin kauniiseen kaupunkiin, suosittelemme suunnittelemaan matkan kunnolla etukäteen. Yleensä tänne lähdetään vain viikonlopuksi, ja se on auttamattoman lyhyt aika käydä kaikkia kohteita lävitse. Pariisin kaikki nähtävyydet vaativat useamman reissun, mutta toisaalta, voit jokaisen niistä myös ottaa eri asenteella. Ensimmäiseksi ensitreffeille, sitten hiukan kulttuuria, ja lopuksi lasten kanssa Disney Landiin.

Ruoka ja juoma

Ranskan kulttuuriin kuuluu erittäin vahvasti kahvilat, hyvä ruoka sekä hyvä viini. Lähes jokaisesta ravintolasta on saatavilla talon viiniä – ja mikä parasta – täällä viinit osataan säilyttää oikeissa lämpötiloissa. Tarjoilijat suosittelevat erittäin mielellään sopivia viinejä kysyessä.

Halpa maa Ranska ei tunnetustikaan ole, ja jos olet ns. foodie, kannattaa ruokaan ja juomaan varata extrar ahaa, jotta et joudu luopumaan uusien makujen kokeilemisesta.

Pariisilaiset kahvilat ovat myös kokemuksen arvoinen asia vaikka kahvia ei joisikaan – ota kupponen kuumaa tai jokin muu virvoitusjuoma, istu terassille seuraamaan maailman menoa. Niin paikallisetkin tekevät.

Pariisi passi

Jos haluat nähdä maksimimäärän nähtävyyksiä, säästää rahaa ja ohittaa jonot, niin silloin Parispass on sinua varten. Se on museo/nähtävyys kortti, jonka ostamalla pääsee museoihin ja muihin nähtävyyksiin ilman erillistä maksua ja usein jonon ohi. Korttiin liittyy vielä travelcard jolla voi liikkua rajoittamattoman määrän matkoja Pariisin keskustassa julkisilla kulkuvälineillä kuten metrolla, busseilla ja junilla (Zones 1-3). Kortin saa tilattua kotiosoitteeseen pienellä lisämaksulla, jolloin säästyy kortin noutamisen vaiva. Lisätieto yllä olevasta linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

kohteet © 2016