kohteet

Parhaat kohteet

Thaimaa

Thaimaa tarjoaa ainutlaatuista eksotiikkaa

Eksoottisen maun omaava Keski-Aasian Thaimaa on viimeisen vuosikymmenen aikana onnistunut valloittamaan suomalaissydämet siinä, missä aiemmin olivat onnistuneet jo Välimeren saaret ja Kanariansaaret. Vaikka matka Thaimaahan kestääkin puoli vuorokautta, ei se rauhallisia paratiisirantoja ja viidakkomaista ympäristöä kaipaavia juurikaan huoleta. Eivätkä lomaparatiisiin suinkaan enää matkusta vain ”tuntemattomia” maailmankolkkia etsivät reppureissaajat tai yhden illan seikkailuja janoavat seksituristit, vaan Thaimaa mielletään jo aivan kaikille sopivaksi kohteeksi. Lapsetkin viihtyvät siellä mainiosti, kunhan selviät heidän kanssaan pitkästä ja pitkästyttävästä lentomatkasta!

Luonnollisesti Thaimaan suurimmat matkailuvaltit ovat sen lähes aina aurinkoinen ja lämmin ilmasto sekä uskomattomat hiekkarannat, jollaisia monetkaan lomakohteet eivät kykene tarjoamaan. Upeat rannat tarjoavat loputtoman hiekkakakkujen rakentelun lisäksi mahdollisuuden monipuoliseen vesiurheiluun ja aaltojen alla sukelteluun. Ja suomalaisille maan tekee houkuttelevaksi myös se tosiasia, että parhaat matkakuukaudet ovat juuri Suomen masentavan pitkän, pimeän ja kylmän talven aikana. Silloin Thaimaassa nautitaan leppoisasta, 25 – 32 asteen lämmöstä, kun kotimaassa asteita saattaa olla saman verran mutta miinuksen puolella. Välimerelle lennetään tavallisesti kesäloman aikana, Thaimaa puolestaan tarjoaa sielulle valoa ja lämpöä talven sydämessä. Juuri siten useimmat tuttuni jakavatkin matkabudjettinsa.

Auringon lisäksi Thaimaan kuningaskunnassa hymyilevät lakkaamatta myös ystävälliset ihmiset. Maa tunnetaankin erityisen sydämellisistä paikallisista, jotka saavat jokaisen Pohjolan perältä saapuvan piukkapipoisen tuppisuunkin suunpielet kääntymään ylöspäin ja kielenkannat irtoamaan, eikä se ole mikään vähäteltävä saavutus. Thaimaalaiset välttävät, suomalaisten tapaan, tunteenilmauksia julkisilla paikoilla ja kaikkialla ollaan kohteliaita. Se tulee muistaa omilla iltariennoilla, sillä humalainen antaa helpolla huonon kuvan itsensä lisäksi koko kotimaastaan.

67 miljoonan asukkaan Thaimaa on lisäksi syvän uskonnollinen maa, ja toisin kuin Suomessa, kirkkoja ja temppeleitä tapaa kaikkialla. Lähes kaikki maassa asuvat ovat buddhalaisia, ja pullean muodon omaavia Buddha-patsaat tulevatkin takuulla tutuiksi matkan aikana. Myös munkkiluostarit ovat perinteinen osa thaimaalaista yhteiskuntaa, ja oranssiasuisia hengenmiehiä näkee vaeltelemassa jopa Bangkokin vilkkailla kaduilla.

Ja jos idyllinen rantaelämä pääsee pitkästyttämään, voit aina yhdistää lomaasi päivän tai useamman ympäri vuorokauden kiihkeästi sykkivässä pääkaupungissa Bangkokissa. Bangkok tarjoaa huimaa valikoimaa shoppailun orjille, erikoista yöelämää kaipaaville, ja onnistuu yhdistämään maan historian ja nykyhetken hurmaavalla tavalla. Hintataso on koko Thaimaan tapaan suomalaisittain lähes hullunhalpa, ja useimpien matkalaukku pullottaakin paluumatkalla ihania tuliaisia niin itselle kuin tutuille.

kohteet © 2016