Westminster

Parliament Square

Lontoon Westminsterin kaupunginosassa sijaitseva Parliament Square on yksi tunnetuimmista kaupungin aukioista. Aukio on saanut nimensä siitä, että sen ympärillä sijaitsevat monet tärkeät rakennukset, kuten Westminsterin palatsi ja Westminster Abbey. Parliament Squarella pidetään usein mielenosoituksia ja tapahtumia, ja se on myös suosittu turistikohde.

Aukiolla seisoo useita muistomerkkejä ja patsaita, jotka kertovat Britannian historiasta ja merkittävistä henkilöistä. Tunnetuin näistä on varmasti Winston Churchillin patsas, joka kunnioittaa Britannian entistä pääministeriä ja toista maailmansotaa johtanutta hahmoa. Parliament Squarella voi myös bongata muun muassa Abraham Lincolnin ja Nelson Mandelan patsaat.

Buckingham Palace

Kun puhutaan Lontoon nähtävyyksistä, ei Buckingham Palace voi jäädä mainitsematta. Kuninkaallinen palatsi on ollut brittiläisten hallitsijoiden virallinen asuinpaikka jo yli 180 vuoden ajan, ja se on yksi Lontoon suosituimmista turistikohteista. Palatsia ympäröi kaunis puisto, ja sen edessä järjestetään usein kuninkaallisia tapahtumia ja juhlallisuuksia.

Buckingham Palacen etuovella seisoo kaksi kuninkaallista vartijaa, jotka ovat tunnettuja punaisista takkeistaan ja mustista karvahatuistaan. Vartijoiden vahdinvaihto seremonia on suosittu nähtävyys, jota turistit tulevat katsomaan ympäri maailmaa. Palatsin sisältä löytyy upeita juhlasaleja ja kuninkaallisia makuuhuoneita, joita voi käydä ihastelemassa tiettyinä aikoina vuodesta.

Westminster Abbey

Westminster Abbey on yksi Lontoon vanhimmista ja tunnetuimmista kirkoista. Se sijaitsee Westminsterin kaupunginosassa ja toimii mm. kuninkaallisten häiden ja kruunajaisten tapahtumapaikkana. Westminster Abbey on myös kuuluisa lukuisista hautamuistomerkeistä ja haudoistaan, joihin on haudattu monia merkittäviä brittiläisiä henkilöitä.

Kirkon upeat goottilaiset holvit ja kattomaalaukset kertovat sen pitkästä historiasta ja uskonnollisesta merkityksestä. Kirkossa voi nähdä esimerkiksi kuninkaallisten hautamuistomerkit, kuten kuningatar Elisabet I:n ja Maria Stuartin haudat. Westminster Abbeyn eteläinen ulkopuoli on koristeltu kauniilla veistoksilla ja koristeilla, jotka tekevät siitä upean nähtävyyden jo ulkopuolelta.

Big Ben

Lontoon kuuluisin maamerkki, Big Ben, sijaitsee Westminsterin kaupunginosassa. Big Ben on itse asiassa kello, joka sijaitsee Westminsterin palatsin kellotornissa. Kello on saanut nimensä Senaatintalon eli parlamenttitalon rakennuksessa sijaitsevasta suuresta kellosta. Big Benin kellotorni on yksi Lontoon ikonisimmista maamerkeistä ja se on maailmankuulu kuvastamaan Lontoota ja sen historiaa.

Westminsterin kellotorni, jossa Big Ben sijaitsee, valmistui vuonna 1859 ja on yksi Lontoon korkeimmista rakennuksista. Big Benin kellotaulut ovat suurennettuna 7 metriä halkaisijaltaan ja ne ovat näkyvissä kauas Westminsterin alueelle. Big Ben ei kuitenkaan ole pelkästään ulkoapäin vaikuttava nähtävyys, vaan sillä on myös tärkeä rooli Lontoon kaupungin toiminnassa. Kello lyö tasan jokaisen tasatunnin, mikä auttaa lontoolaisia ja matkailijoita pitämään aikataulunsa.

Big Ben on suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa, ja moni haluaa ihailla kelloa lähietäisyydeltä. Valitettavasti Big Benin kellotorni on suljettu yleisöltä remontin vuoksi vuoteen 2022 asti, mutta sen voi edelleen nähdä ulkoapäin ja ihailla sen arkkitehtonista kauneutta. Big Benin vieressä sijaitsee myös Westminsterin palatsi, joka on Britannian parlamentin koti ja yksi Lontoon tärkeimmistä historiallisista rakennuksista.

London Eye

Toinen Westminsterin kaupunginosassa sijaitseva suosittu nähtävyys on London Eye, maailman suurin tarkkailupyörä. London Eye on moderni maamerkki, joka tarjoaa upeat näkymät yli Lontoon kaupungin. London Eyen korkeus on 135 metriä, ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät aina Thames-joesta Westminsterin palatsiin saakka.

London Eye avattiin vuonna 2000 Thames-joen rannalla ja se on nopeasti noussut yhdeksi Lontoon suosituimmista turistikohteista. London Eyen pyörä kulkee hitaasti ympäriinsä, joten matkailijat voivat rauhassa nauttia upeista näkymistä ympärillään. London Eye on suosittu niin paikallisten kuin ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa ja se on ehdoton vierailukohde Lontoossa käydessä.

Westminsterin alueen lisäksi London Eyen vieressä sijaitsee monia muita nähtävyyksiä, kuten Sea Life London Aquarium ja Shrek’s Adventure, jotka tarjoavat viihdettä ja elämyksiä kaikenikäisille matkailijoille. London Eye on myös suosittu paikka morsiammille ja sulhasille, jotka haluavat juhlia häitä upeissa maisemissa.

Covent Garden

Westminsterin kaupunginosassa sijaitseva Covent Garden on yksi Lontoon vilkkaimmista ja monipuolisimmista kaupunginosista. Covent Garden tunnetaan vilkkaasta toristaan, jossa voi ostaa paikallisia tuotteita ja herkutella maailman ruokakulttuureilla. Covent Garden on myös tunnettu kulttuurikohteistaan, kuten Royal Opera House ja monet teatterit ja galleriat.

Covent Gardenin alueella on myös runsaasti ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja, jotka tarjoavat matkailijoille ja paikallisille monipuolisen valikoiman ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Covent Gardenin kaduilla voi törmätä katuesiintyjiin, taiteilijoihin ja muusikoihin, jotka luovat alueelle ainutlaatuista tunnelmaa. Covent Garden on suosittu ostos- ja viihdekeskus, jossa vierailun voi yhdistää niin shoppailuun kuin kulttuurin ja ruokaelämysten kokemiseen.

Covent Garden on ehdoton vierailukohde Westminsterin alueella ja se tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua Lontoon monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Covent Gardenin historialliset rakennukset ja vilkas tunnelma tekevät siitä unohtumattoman kohteen niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin Lontoon matkailijoille.

Tate Britain

Lontoon Westminsterin kaupunginosassa sijaitseva Tate Britain on yksi maailman johtavista taidegallerioista. Galleria tunnetaan erityisesti brittiläisestä taiteesta aina 1500-luvulta nykypäivään asti. Tate Britainissa voi ihailla muun muassa maalauksia kuuluisilta taiteilijoilta kuten William Turner, John Constable ja John Everett Millais. Galleriassa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajemmin brittiläisen taiteen historiaan.

Tate Britain avattiin alun perin nimellä National Gallery of British Art vuonna 1897 ja sen tarkoituksena oli kerätä yhteen brittiläistä taidetta edustava kokoelma. Galleria sijaitsee Thames-joen varrella, mikä tekee siitä myös visuaalisesti upean kohteen vierailla. Tate Britainin vieressä sijaitsee myös Tate Modern, toinen Lontoon suosituimmista taidegallerioista.

St. James’s Park

St. James’s Park on yksi Lontoon vanhimmista puistoista ja sijaitsee Westminsterin alueella lähellä Buckinghamin palatsia. Puisto tarjoaa kauniin vihreän keitaan keskellä kaupungin vilinää ja on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa. St. James’s Park on ihanteellinen paikka rentoutua piknikin merkeissä, ihailla lampaita ja komeita joutsenia sekä nauttia kauniista puistomaisemista.

Puistossa sijaitsee myös St. James’s Palace, joka on yksi kuninkaallisen perheen virallisista asuinpaikoista. Kävelyreittejä pitkin voi ihailla kauniita kukkaistutuksia ja erilaisia kasveja. Puisto on avoinna yleisölle ympäri vuoden ja erityisesti keväällä ja kesällä se on erityisen suosittu piknik- ja ulkoilupaikka.

Horse Guards Parade

Westminsterin alueella sijaitseva Horse Guards Parade on tunnettu kuninkaallisten paraatien ja seremonioiden paikkana. Tämä suuri aukio on toiminut monien historiallisten tilaisuuksien näyttämönä ja on edelleen tärkeä osa Britannian kuninkaallisten juhlallisuuksia. Horse Guards Parade on myös suosittu matkailukohde, jossa vierailijat voivat ihailla kuninkaallisia ratsastusnäytöksiä ja katsella vartiosotilaiden seremonioita.

Aukiolla sijaitsee myös Horse Guards Building, joka on edelleen kuninkaan ratsuväen päämaja. Rakennus on upea nähtävyys ja sen arkkitehtuuri kertoo alueen historiasta ja perinteistä. Horse Guards Parade on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Lontoossa ja tarjoaa unohtumattoman kokemuksen Britannian kuninkaallisesta kulttuurista.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

  • Visit Westminster – Find out more about the historic and cultural heart of London, packed with iconic landmarks and attractions.
  • Westminster Abbey – Explore one of the most famous religious buildings in the world, where coronations, royal weddings, and burials take place.
  • Westminster Guide – Get insider tips on the best places to visit, eat, and shop in this bustling London neighborhood.
  • Time Out Westminster – Discover hidden gems and local favorites in Westminster, from picturesque parks to historic pubs.