Rooma

Rooma

Rooman historia näkyy kaupungissa kaikkialla. Turistit saapuvat ihailemaan antiikin Rooman aikaisia nähtävyyksiä kuten gladiaattorien taisteluareena Colosseumia tai Pantheonin temppeliä. Tietysti kun kerran ollaan Italiassa, ruokakin on hyvää.

Nähtävyydet

Amfiteatteri Colosseum valmistui vuonna 80. Tämä gladiaattoritaisteluissa käytetty vanha areena on elämys, vaikka se onkin vuosien varrella kärsinyt maanjäristyksistä ja kivenryövääjistä. Colosseum on yksi suosituimmista nähtävyyksistä ja lisäksi katolisen kirkon pyhä paikka. Amfiteatteri on vaikuttava näky myös iltaisin iltavalaistuksessaan. Liput sisälle maksavat noin 12 euroa, mutta ne kannattaa varata jo etukäteen, sillä jonot ovat pitkiä. Sisälle pääsee rajattu määrä ihmisiä kerrallaan.

Pantheon on hyvin säilynyt antiikinaikainen monumentti, joka alun perin on rakennettu seitsemän planeetan ja niiden jumalien kunniaksi. Sittemmin siitä on tullut kristillinen temppeli, jonne on haudattu hallitsijoita ja muita merkkihenkilöitä kuten italialainen arkkitehti ja taiteilija Rafael. Temppeli on auki joka päivä paitsi tiettyinä juhlapyhinä. Sisäänpääsy on ilmainen.

Barokki-tyylisuuntaa edustava Fontana di Trevin suihkulähde kerää turisteja ja lähteeseen on tapana heittää kolikko jos haluaa palata uudestaan Roomaan. Kolikkoja kertyykin päivässä noin 3000 euron edestä ja ne käytetään Rooman vähävaraisten tarpeisiin. Suihkulähteen lähellä on myös Euroopan leveimmät portaat eli Espanjalaiset portaat, joilla turistit parveilevat. Portailta on hieno näköala kaupungin yli.

Ruoka

Roomassa pitää maistaa tietenkin periroomalaista carbonara-pastaa, joka on tehty savustetusta sianposkesta, pecorino Romano-juustosta ja munista. Roomalainen pizza eroaa napolilaisesta versiosta ohuella ja rapealla pohjallaan ja sillä ettei siinä ole lainkaan paksua taikinareunusta.

Ostokset

Rooman pääostoskatu on 1,5 kilometriä pitkä Via del Corso, joka kulkee pohjoisesta etelään. Pohjoisosa on jalankulkijoille pyhitetty kävelykatu. Kadun varrella on yleisimpiä ketjuliikkeitä kuten Diesel ja Zara. Suurin tavaratalo on keskustassa Via del Corsolla sijaitseva La Rinascente. Muita tavarataloja Rooman alueella ei juuri ole, vaan pikkuliikkeitä ja designer-kauppoja. La Rinascentessä on neljä kerrosta vaatteita, kenkiä, asusteita, kauneustuotteita ja kodintuotteita sekä lasten vaateosasto

Rooman matkaan voi hyvin yhdistää esimerkiksi jalkapallo-ottelun. Paikallisottelu Lazio-AS Roma on varmasti mieleen jäävä kokemus fanaattisten kannattajien. Rauhallisempi vaihtoehto on päiväretki katolisen kirkon keskukseen Vatikaani-kaupunkivaltioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *