Iso-Britannia

Iso-Britannia

Sivun sisällysluettelo

 

Iso-Britannia tarjoaa vierailijoilleen ystävällistä brittikulttuuria, kiehtovia suurkaupunkeja ja kaunista luontoa. Kohteena se on viehättävä ja ainutlaatuinen yhdistelmä urbaania kaupunkikulttuuria ja puhtaan kaunista luontoa. Maa kätkee sisälleen niin merenrantakaupunkeja, kansallispuistoja kuin viehättäviä pikkukyliäkin. Yleisilmeeltään maa on monikulttuurinen ja moderni, joka ilmenee monien kansalaisuuksien ja eroavaisuuksien yhteentörmäyksenä. Olitpa sitten kaupunki- tai aktiivimatkailija, Iso-Britannia tarjoaa jokaisella jotakin.

Saavutettavuus, lennot ja majoitus

Kohteena Iso-Britannia on helposti saavutettavissa ja soveltuu hyvin myös viikonlopun mittaisille matkoille. Lentoyhteydet Suomesta palvelevat useita kertoja päivässä eivätkä lentohinnat pääse huimaamaan päätä. Halvimmillaan lennot Britanniaan voi saada jopa alle satasella. Majoittumisvaihtoehtoja on rutkasti, joskin Lontoo tunnetaan yhtenä huonoimmista majoituspaikoista hinta-laatusuhteeltaan. Budjetilla matkustavan kannattaa suunnata katseensa hieman kauemmaksi suurien kaupunkien keskustoista. Majapaikka voi tällöin löytyä huomattavasti halvemmalla, kuin ydinkeskustojen kalliit luksushotellit. Britanniaan suunnatessa myös bed and breakfast paikat kannattaa lisätä harkintalistalle majoitusta suunnitellessa.

Hintataso

Niin kuin todettu, lennot Iso-Britanniaan ovat halpoja. Valitettavasti se ei kuitenkaan tarkoita muuten hintatasoltaan halpaa maata. Suomeen verrattuna Britannian hintataso on aikalailla yhtä korkea, ellei ajoittain jopa hieman korkeampi. Reissuun kannattaa siis varautua tarkistelemalla omaa budjettiaan ja sen hetkistä punnan ja euron kurssia. Ateria edullisessa ravintolassa irtoaa noin 14 eurolla, pikaruokaravintolassa hinta on noin puolet halvempi. Paikallisesta oluesta (0,5L) joutuu puolestaan pulittamaan lähemmäksi 5 euroa.

Kulkeminen

Kulkeminen Iso-Britanniassa on helppoa. Vaikkakin koko maan kattavaa juna- tai bussiyritystä ei ole, palvelut pelaavat silti moitteettomasti useiden eri yritysten voimin. Kulkeminen onnistuu niin bussilla, junalla, autolla kuin lentokoneellakin. Mikäli mielii kulkea ympäriinsä Britanniassa, kannattaa bussi- ja junalippujen hintoja tarkastella useiden firmojen sivustoilta. Hinnat vaihtelevat ja ajoittain voi löytää hyviäkin tarjouksia eri kohteiden välillä. Liikenneverkosto toimi hyvin ja on suhtkot yksinkertainen ensikertalaisellekin.

Ruokakulttuuri

Yksi asia on ainakin varmaa: ruokaa Iso-Britanniasta löytyy kaikille. Vaikka suuret, länsimaiset ruokaketjut ovat oleellinen osa kaupunkien katukuvaa, perinteistä brittiläistä ruokakulttuuria ei kannata kokonaan unohtaa. Englantilainen keittiö onkin mielenkiintoinen yhdistelmä eri ruoanlaittotapoja, reseptejä ja perinteitä. Parhaiten Englanti tunnetaan sen englantilaisesta aamupalasta ja fish and chips annoksestaan. Siinä missä kliseisestä englantilaisesti iltapäiväteestä on alettu pikku hiljaa luopumaan, sunnuntai iltaisin valmistetaan yhä täyttäviä roast-aterioita. Perinteinen roast-ateria sisältää lihaosuutensa lisäksi paistettuja perunoita, keitettyjä vihanneksia sekä leipämäisen kakun, Yorkshire puddingin.

Monipuolista koettavaa

Iso-Britannia on kooltaan valtava ja kattaa alueena Englannin, Skotlannin, Walesin ja Pohjois-Irlannin. On siis selvää, että nähtävyydet ja kokemukset eivät ihan heti Iso-Britanniasta pääse loppumaan. Kaikki me tiedämme Lontoon sen suurine, sykkivine metropolisydämineen, mutta entäpä Manchesterin, Edinburghin ja Glasgow kaltaiset paikat? Tarjolla on niin niin taidetta, arkkitehtuuria, museoita kuin myös linnoja, rakennuksia ja historiaakin. Mielenkiintoisen Iso-Britanniasta tekee juurikin alueen suuri vaihtelevuus. Pidempään maassa vieraillessasi ehdit vaikkapa näkemään suurkaupungin sykkeen, viehättävän rantakaupungin kohinan ja pienen englantilaisen kylän ystävällisyyden. Britannia nappaakin otteeseensa yllätyksellisyydellään ja päästää pois vasta, kun on aivan pakko lähteä. Tunnetuimpia alueen nähtävyyksiä ovat Lontoon Big Ben ja London Eye, Edinburghin linna ja Brighton Pier. Jalkapallon ystäville Manchester puolestaan tarjoaa herkkua, sillä onhan se sentään Englannin menestyneimmän jalkapalloseuran kotikunta.

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *