Hollanti

Hollanti
Keski-Euroopassa Saksan ja Belgian välissä sijaitseva Hollanti (Alankomaat) tunnetaan kulttuurinälkäisen matkailijan unelmakohteena. Yksi maailman tiheimmin asutuista maista tarjoaa matkailijalle upeita museoita, alavia maisemia ja mahtavia kulttuurielämyksiä.


Hollannissa on pitkiä rantakaistaleita, mutta sijaintinsa vuoksi pelkästään rantalomailuun se ei ole suotuisin kohde. Euroopan tunnetuimpiin sekä kauneimpiin pääkaupunkeihin lukeutuvassa Amsterdamissa pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta jokiveneilystä kaupungin lukuisissa kanaaleissa. Hollannin kulttuuritarjonta on monipuolista. Esimerkiksi maan ooppera, baletti ja teatteri ovat korkeatasoisia ja arvostettuja. Amsterdamissa sijaitseva Rijksmuseum on Hollannin suurin museo. ”Pohjoisen Venetsian” suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat myös Anne Frankin talo, Sam Square ja Van Gogh –museo. Hollantilaiset ovat tunnettuja kevyehköstä suhtautumisestaan kannabikseen. Amsterdamissa sijaitseekin lukuisia kahviloita, ns. coffee shop, joissa myydään virvokkeiden ja kahvin lisäksi erilaisia kannabistuotteita yksityiseen käyttöön, kuten esimerkiksi kannabisuutteella kyllästettyjä leivoksia ja kakkuja. Amsterdamin sekä muiden suurkaupunkien vilinän lisäksi maasta löytyy myös idyllisiä pikkukyliä ja rauhallista luontoa. Maalaisseuduilla pääsee näkemään Hollantiin usein liitettyjä tuulimyllyjä ja tulppaanipeltoja.


Ystävälliset ja iloiset Hollantilaiset juhlivat kuningattaren päivää Huhtikuussa ja Sinterklaas-juhlaa puolestaan vietetään joulukuussa. Myös paikalliset festivaalit ja karnevaalit ovat unohtumattomia kokemuksia. Kesät ovat Hollannissa lämpimiä ja suurin turistisesonki kohdistuukin juuri kesään.


Hintataso Hollannissa on alhainen ja täten majoittuminen hoituu pienin kuluin. Junaverkosto on kattava ja matkat taittuvat edullisin hinnoin lyhyiden välimatkojen myötä hetkessä. Ruokakaupoissa varsinkin alhaiset hinnat on hyvin huomattavissa, siksi Hollanti on myös puistopiknikeistä pitäville mainio matkakohde. Kansainvälinen Hollanti omaa paljon maahanmuuttajia ja monikansallisuuksia, joten ruokakulttuuri on monipuolinen ja värikäs. Ulkomaisten ruokien lisäksi Hollannissa on maailmankuulut juustot, joita pääsee herkuttelemaan kaikkialla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *