Berliini

Berliini

Berliini on noin 5 miljoonan asukkaan suurkaupunki lähellä Puolan rajaa. Kaupungin historia on tunnettu erityisesti Itä-Saksan ajoilta ja Berliinin muuristaan. Kaupunkiin matkaavat turistit historian ja kulttuurin perässä, mutta siitä on tullut suosittu matkakohde myös nuorten keskuudessa lukuisten baarien, boheemin tunnelman ja edullisen hintatason vuoksi.

Nähtävyydet

Berliinin nähtävyyksiin kuuluu mm. keskustassa sijaitseva aukio Potsdamer Platz. Alueella on huippuarkkitehtien suunnittelemia rakennuksia ja museoita kuten Dalí-museo sekä holokaustista kertova museo. Alueella on myös erilaisia kauppoja, elokuvateattereita, ravintoloita ja baareja ja se on varsinainen kaupungin sydän. Berliinin näkötorni on myös suosittu kokemus, huipulle 207 metrin korkeuteen pääsee 40 sekunnissa ja siellä odottaa panoraamanäkymä koko kaupunkiin. Näkötornissa on ravintola, jossa voi nauttia illallisen upean maiseman ympäröidessä. Kaupungin DDR:n aikaiseen historiaan pääsee tutustumaan DDR-museossa, jossa on kattavasti esillä tuon ajan aikaisia esineitä ja historiaa kaikista elämän alueista ja museosta poistutaan Berliinin muurin aukosta. Lisää tietoa siitä löytyy osoitteesta: http://www.ddr-museum.de/en.

Hintataso Berliinissä

Berliini on tullut suosituksi erityisesti sen edullisen majoituksen vuoksi. Kaupungissa on paljon halpoja hostelleja, joista majoituksen löytää jopa alle kymmenellä eurolla per yö. Kaupungin hintataso on muutenkin matala ja esimerkiksi ruokaa saa edullisesti. Puolen litran tuoppi olutta maksaa noin euron ja tarjolla on myös halpaa paikallista döneriä ja currywurstia.

Liikkuminen

Berliiniin voi tutustua esimerkiksi opastetuilla polkupyöräkierroksilla. Voit esimerkiksi ajaa Berliinin muuria seuraavaa pyöräreittiä ja tutustua sen varrella oleviin nähtävyyksiin tai polkea läpi Berliinin keskustan ja nähdä samalla kaikki sen kuuluisat nähtävyydet. Berliini on vihreä kaupunki, jossa luonto lähellä kaupunkilaisia, mm. puita on tienvarsilla paljon. Kaupungin tunnetuin puisto on Tiergarten, jonne paikalliset menevät viettämään vapaa-aikaa mm. grillaamalla.

Ostokset

Berliini on myös monen shoppailijan suosikkikohde. Kaupungissa on niin perinteisiä kuin moderneja tavarataloja, ostoskeskuksia, designer-putiikkeja kuin myös käsityöläisten kauppoja. Kirpputorit ja antiikkimarkkinat ovat myös suosittuja kohteita, joissa voi tehdä varsinaisia löytöjä. Joulutunnelmaan voi virittäytyä kaupungin lukuisilla joulumarkkinoilla tai Käthe Wohlfahrt –joulukaupassa, jossa on erilaisia joulukoristeita ja –tuotteita kahdessa eri kerroksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *