Matera

Matera – historiallinen matkakohde Italian sydämessä

Sivun sisällysluettelo

1. Materan historia ja UNESCO:n maailmanperintökohde

Matera on kaupunki Etelä-Italiassa, Basilicatan alueella. Se tunnetaan erityisesti Sassi di Matera -nimisestä historiallisesta kaupunginosastaan, joka on rakennettu kallioon. Tämä ainutlaatuinen arkkitehtuuri yhdistettynä kaupungin pitkään historiaan on saanut Materan kuulumaan UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Sassi di Matera on yksi Euroopan vanhimmista asutetuista alueista, ja se tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden astua ajassa taaksepäin.

2. Käyntikohteet ja nähtävyydet

Materassa on monia mielenkiintoisia käyntikohteita ja nähtävyyksiä, joista kannattaa mainita muutama. Yksi nähtävyys on Palazzo Lanfranchi, joka toimii nykyään Materan kansallisena arkeologisena museona. Museossa voi tutustua Materan arkeologisiin löydöksiin ja oppia lisää kaupungin historiasta.

Toinen kiinnostava vierailukohde on Chiesa di Santa Lucia alle Malve -kirkko, joka on rakennettu luolassa. Kirkko on täynnä kauniita freskoja ja siellä voi ihastella myös Materan upeaa maisemaa.

3. Materan vinkit

Jos suunnittelet matkaa Materaan, kannattaa muistaa seuraavat vinkit:

  • Vieraile Sassi di Materassa aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä, jolloin alue on vähemmän tungokseen asti täynnä turisteja.
  • Kokeile paikallisia herkkuja, kuten pane casareccia, joka on perinteinen leipä, sekä kasvis-ja juustotuotteita.
  • Osallistu opastetulle kierrokselle, jotta saat lisätietoa alueen historiasta ja arkkitehtuurista.
  • Varaa riittävästi aikaa tutustua myös uuteen kaupunginosaan, joka tarjoaa modernia kontrastia Sassi di Materan historialle.

Matera on unohtumaton matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua Italian historialliseen ja kiehtovaan puoleen. Kaupungin ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja rikas historia tekevät siitä kohteen, joka kannattaa lisätä matkasuunnitelmaansa. Materan kauneus jättää varmasti vierailijalle pysyvän muistijäljen.

Matkakohde Matera ja sen paikalliset viinit

Matera – UNESCO:n maailmanperintökohde

Matera on kaupunki Etelä-Italiassa Basilicatan maakunnassa. Se on tunnettu erityisesti kallioiden louhittujen asuinalueiden, eli sassien, ansiosta. Materan sassit ovat vanhimpia asutuskohteita Euroopassa ja ne kuuluvat UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Kaupungin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja siellä onkin paljon nähtävää ja koettavaa. Matera on saanut paljon huomiota myös elokuvien ja televisiosarjojen kuvauspaikkana.

Materan viinialueet

Basilicatan alue tunnetaan myös erinomaisista viineistään. Materan lähellä sijaitsevat viinialueet ovat olleet vilkas viininviljelyn alue jo vuosikymmeniä. Alueen viinit ovat usein hyvin tummia ja täyteläisiä, ja ne sopivat hyvin alueen rustiikkisiin ruokiin.

Paikalliset viinilajikkeet

Materan viinialueella viljellään useita erilaisia viinilajikkeita. Yksi suosituimmista on Punainen Aglianico. Tämä lajike antaa intensiivisiä ja tanniinisia viinejä, joissa on mausteisia ja marjaisia sävyjä. Toisenlainen viinilajike on Nero di Troia, joka tunnetaan elegantista tyylistään ja hedelmäisistä aromeistaan. Yksi alueen erikoisuuksista on myös Primitivo-lajikkeen viinit, jotka ovat täyteläisiä ja mausteisia.

Viinitilavierailut

Materan alueella on useita viinitiloja, jotka tarjoavat viinitilavierailuja ja mahdollisuuden tutustua viininvalmistuksen saloihin. Tällaisilla vierailuilla voi tutustua viinitarhoihin, oppia tunnistamaan eri viinilajikkeita ja nauttia maistiaisia eri viinityyleistä. Viinitilat järjestävät myös usein lounaita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja hyvän viinin kera.

Viinitour Materassa

Materassa voi myös osallistua viinitourille, joka johdattaa osallistujat kaupungin parhaimmille viinibaareille. Tällaisella kierroksella voi tutustua alueen paikallisiin viineihin ja saada asiantuntijaopastusta viinin maistamiseen ja valintaan. Viinitourin aikana voi myös tutustua Materan kauneimpiin nähtävyyksiin ja maisemiin samalla nauttien hyvästä seurasta.

Viinituristin vinkit Materaan

Jos olet viinifani ja matkustat Materaan, muista kokeilla alueen paikallisia viinejä ja tutustua viinintuotantoon. Materasta löytyy useita viinikauppoja, joista voi ostaa paikallisia viinejä mukaan matkamuistoksi. Kannattaa myös hyödyntää viinitilavierailuja ja osallistua viinitoureille, jotta saa syvemmän kokemuksen alueen viinikulttuurista. Materassa on myös useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia ruokia ja niiden kanssa sopivia viinejä.

Ostokset Materassa

Perinteiset käsityötuotteet

Matera on tunnettu perinteisistä käsityötuotteistaan, joita voi löytää monilta paikallisilta markkinoilta ja pieniltä käsityökaupoilta kaupungin vanhasta kaupunginosasta, Sassi di Materasta. Siellä voi ostaa muun muassa koriste-esineitä, keramiikkaa, käsin kirjottuja mattoja sekä perinteisiä käsintehtyjä koruja.

Laatuviinit

Materan alue tunnetaan myös laadukkaista viineistään. Alueen perinteiset viininviljelymenetelmät ja ainutlaatuinen ilmasto tekevät viinistä erityisen maukasta. Materassa voi tutustua viinien valmistukseen ja maistella erilaisia viinitilojen tuotteita. Lisäksi kaupungista voi ostaa mukaansa pullollisen tai muutaman viiniä muistoksi matkasta.

Oliiviöljy

Italia on tunnettu laadukkaasta oliiviöljystään, ja Matera ei ole poikkeus tässä suhteessa. Kaupungissa on useita oliiviöljyn valmistajia, jotka tuottavat paikallista, tuoretta ja korkealaatuista öljyä. Oliiviöljyä voi ostaa suoraan tuottajilta tai erikoisliikkeistä ympäri kaupunkia.

Gelato ja leivonnaiset

Italiassa matkustaessa ei voi jättää maistamatta perinteisiä italialaisia jäätelöitä, gelatoja. Materassa on useita gelaterioita, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia makuja ja herkullista gelatoa. Kaupungissa kannattaa myös maistaa paikallisia leivonnaisia, kuten cannolia tai sfogliatelleja. Näitä herkkuja voi ostaa esimerkiksi paikallisista konditorioista.

Paikalliset juustot

Italialainen ruokakulttuuri tunnetaan monipuolisista juustoistaan, ja Materassa voi tutustua paikallisiin juustoihin. Kaupungissa on useita juustokauppoja, joista voi ostaa erilaisia luomujuustoja, kuten pecorinoa ja caciocavalloa. Juustokaupat tarjoavat myös mahdollisuuden maistella erilaisia juustoja ennen ostopäätöksen tekemistä.

Matera tarjoaa matkailijoilleen monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungista voi löytää suosittuja matkamuistoja, kuten postikortteja, avaimenperiä ja muita pikkutavaroita muistoksi matkasta. Lisäksi Materassa on paljon paikallisia käsityötuotteita, joita voi ostaa ainutlaatuisina ja autenttisina tuliaisina. Matkailija voi myös ostaa mukaansa paikallisia herkkuja, kuten oliiviöljyä, viiniä, juustoja ja gelatoa, jotka tuovat makuelämyksiä kotiin viemisiksi.

Matera – Kaupunki Unohdetun Etelä-Italian Sydämessä

Materan historia ja arkkitehtuuri

Matera sijaitsee Etelä-Italiassa Basilicatan alueella ja on yksi Italian vanhimmista asutuksista. Kaupunki tunnetaan erityisesti Sassi di Matera -nimisestä alueestaan, joka koostuu luolista ja kallioon louhituista taloista. Sassi di Matera on Unescon maailmanperintökohde ja se tarjoaa ainutlaatuisen näkymän kaupungin historialliseen arkkitehtuuriin.

Kaupungin historia ulottuu kauas menneisyyteen ja Sassi di Matera on ollut asuttuna jo tuhansia vuosia. Alueella on jopa löydetty jäänteitä, jotka viittaavat ihmisten asustaneen siellä jo kivikaudella. Kaupungin arkkitehtuurista voi havaita vaikutteita eri vuosisadoilta, kuten roomalaiselta, bysanttilaiselta ja normannilaiselta ajalta.

Miten liikkuminen Materassa onnistuu

Materassa liikkuminen on helppoa, sillä kaupunki on suhteellisen pieni ja kävellen pääsee helposti tutustumaan sen eri osiin. Sassi di Materan alueella on kuitenkin paljon kapeita kujia ja portaita, joten hyvät kävelykengät ovat suositeltavat.

Jos haluat tutustua laajemmin kaupunkiin, voit hyödyntää myös julkista liikennettä. Kaupungissa on toimiva bussiverkosto, joka yhdistää eri osat keskustaan. Bussilla pääsee myös helposti lähialueiden nähtävyyksille, kuten Materan laaksoon tai lähikyliin.

Auton vuokraaminen Materassa

Auton vuokraaminen Materassa on hyvä vaihtoehto, jos haluat tutustua laajemmin alueeseen. Kaupungin ulkopuolella sijaitsee useita luonnonkauniita paikkoja, kuten historiallisia kyliä ja kansallispuistoja. Autolla pääsee myös helposti lähellä sijaitseviin kaupunkeihin, kuten Bariin tai Tarantoon.

Materassa on useita autovuokraamoja, joista voi vuokrata auton omatoimisesti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että erityisesti Sassi di Materan alueella liikkuminen autolla voi olla haastavaa ja parkkipaikkoja on rajallisesti. Onkin suositeltavaa jättää auto kaupungin laitamille ja tutustua keskustaan kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Pyöräily Materassa

Materassa on myös mahdollista liikkua polkupyörällä. Kaupungissa on useita pyörävuokraamoja, joista voi vuokrata pyörän päiväksi tai pidemmäksi ajaksi. Pyöräily tarjoaa mukavan ja ekologisen tavan tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Matera on upea matkakohde, jossa voi tutustua ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin ja rikkaaseen historiaan. Kaupungin kompaktin koon ansiosta liikkuminen on helppoa ja monipuoliset liikennevaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuksia tutustua myös lähialueisiin.

Matera – Italialainen arkkitehtuurin aarreaitta

Kaupungin historia

Matera on kiehtova kaupunki Etelä-Italiassa, joka on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja rikkaasta historiastaan. Kaupungin historia ulottuu jopa yli 7000 vuoden taakse, mikä tekee siitä yhden vanhimmista jatkuvasti asutetuista asutuskeskuksista maailmassa. Matera on UNESCOn maailmanperintökohde ja sen kapeat kujat ja luolat houkuttelevat vuosittain tuhansia matkailijoita.

Tutustu luolakaupunkiin

Materan suurin nähtävyys ovat sen historialliset luolat. Kaupungin keskustassa sijaitsevat Sassi di Matera -nimiset luolakorttelit ovat kuin aikamatka menneisyyteen. Luolat kaiversivat asumuksiksi Materan kallioon jo tuhansia vuosia sitten ja ne ovat säilyttäneet autenttisen tunnelmansa läpi vuosisatojen. Luolista löytyy niin asuintiloja, kirkkoja kuin ravintoloitakin, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua erikoiseen asumistemppeliin ja sen historiaan.

Vieraile historiallisessa keskustassa

Materan historiallinen keskusta on täynnä kauniita kapeita kujia, viehättäviä aukioita ja upeaa arkkitehtuuria. Keskustassa voit tutustua kaupungin merkittäviin nähtävyyksiin, kuten Materan katedraaliin, joka on omistettu Pyhälle Marian suojelijoille ja Norman-kirkkoon, joka tunnetaan myös nimellä Tramontano-kirkko.

Älä unohda paikallista ruokakulttuuria

Materasta löytyy lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voit maistella alueen herkullista ruokaa ja nauttia paikallisesta tunnelmasta. Kaupungin ruokakulttuuri perustuu perinteisiin italialaisiin resepteihin ja alueen omiin erikoisuuksiin, kuten pane di Matera -leipään. Älä myöskään unohda maistaa paikallista oliiviöljyä, jota sanotaan olevan yksi maailman parhaista.

Aktiviteetit ja nähtävyydet Materassa

Materassa on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa kuin vain luolat ja historiallinen keskusta. Voit vierailla esimerkiksi MUSMA-taidemuseossa, joka sijaitsee luolassa ja tarjoaa katsauksen paikalliseen nykytaiteeseen. Voit myös tutustua Tramontano-luostariin, joka on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista, tai käydä Casa Noha -näyttelyssä, jossa kerrotaan kaupungin historiasta elokuvan avulla.

Jos olet aktiivinen lomailija, Materassa voit myös patikoida ympäröivässä kansallispuistossa tai kiivetä kaupungin lähistöllä sijaitsevalle vuorelle ihailemaan upeita näköaloja yli kaupungin.

Matera on todellinen helmi Etelä-Italiassa, jonka ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja rikas historia viehättävät jokaista matkailijaa. Kaupungin kapeat kujat, luolat ja historiallinen keskusta tarjoavat huikeita elämyksiä ja mahdollisuuksia tutustua paikalliseen kulttuuriin. Ei siis ole ihme, että Matera on noussut yhdeksi Italian suosituimmista matkakohteista.

Matera – Kaupunki, jossa aika pysähtyi

Matera on kaupunki Etelä-Italiassa, joka on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja antiikin historiaansa. Se sijaitsee Basilicatan alueella ja on yksi Italian vanhimmista kaupungeista. Matera on myös Unescon maailmanperintökohteiden listalla.

Sassi di Matera – asumusta kallioseinämällä

Sassin kaupunginosa on yksi Materan nähtävyyksistä. Se on rakennettu kallioseinämälle ja sen asumukset ovat perinteisiä luolataloja, jotka on kaiverrettu kiveen. Luolataloja on käytetty asumiseen jo yli 9 000 vuotta. Sassi on jaettu kahteen osaan, Sasso Barisano ja Sasso Caveoso, ja siellä voi vaellella kapeilla kujilla ja tutustua perinteiseen italialaiseen arkkitehtuuriin.

Materan katedraali

Materan katedraali eli Cattedrale della Madonna della Bruna e di Sant’Eustachio sijaitsee Sassi di Materan kaupunginosassa. Katedraali on rakennettu 1200-luvulla ja se on omistettu Neitsyt Marialle ja pyhälle Eustachiukselle. Katedraalin sisällä voi ihailla kirkkotaiteen mestariteoksia ja nauttia kauniista arkkitehtuurista.

Tramontano-linna

Tramontano-linna, eli Castello Tramontano, sijaitsee Materan vanhassa kaupunginosassa. Linna on keskiaikainen linnoitus ja se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linnasta voi ihailla Materan ainutlaatuista maisemaa ja kallioille kaiverrettuja luolataloja.

Museo Nazionale d’Arte Medievale e Moderna della Basilicata

Museo Nazionale d’Arte Medievale e Moderna della Basilicata on Materan taidemuseo, joka sijaitsee uuden kaupungin puolella. Museossa on laaja kokoelma keskiaikaisia ja nykyaikaisia taideteoksia, kuten maalauksia, veistoksia ja käsityötöitä. Taidemuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen taiteeseen ja kulttuuriin.

Palazzo Lanfranchi

Palazzo Lanfranchi on historiallinen palatsi, joka sijaitsee uuden kaupungin keskustassa. Palatsissa toimii nykyään Materan tiedemuseo eli Museo della Scienza del Centro Storico. Museossa voi tutustua Materan historiaan ja arkeologiaan sekä nauttia kauniista arkkitehtuurista.

Vieraile Sassi di Materassa yöllä

Sassi di Matera on myös upea nähdä yöllä, kun kaupungin kivitalot valaistaan ja luovat tunnelmallisen ilmapiirin. Monet ravintolat ja baarit tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia paikallisista herkuista samalla kun ihailee kaupungin valaistua maisemaa. Sassi di Matera on ehdottomasti nähtävyyksien joukossa, jota ei kannata jättää välittämättä.

Matera – italialainen helmi Basilicatan sydämessä

Materan historia

Matera sijaitsee Basilicatan alueella Etelä-Italiassa ja on yksi maan vanhimmista ja mielenkiintoisimmista kaupungeista. Kaupungin historia ulottuu jopa yli 10 000 vuoden taakse, ja se tunnetaan erityisesti ainutlaatuisesta luolakaupungistaan, Sassi di Materasta. Sassi di Matera on UNESCOn maailmanperintökohde ja tarjoaa kävijöilleen ikkunan menneisyyteen.

Materan ravintolat

Materassa ruoka on elämäntapa, ja kaupungin ravintolat tarjoavatkin herkullisia makuelämyksiä. Materan ravintolavalikoima on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja niin perinteikkäälle italialaiselle keittiölle kuin modernimmallekin ruoalle.

Perinteiset makuelämykset

Materassa kannattaa ehdottomasti kokeilla alueen perinteisiä ruokia ja herkkuja. Paikalliset erikoisuudet kuten cavatelli-pasta ja erilaiset antipastot saavat varmasti veden kielelle. Perinteiset ravintolat tarjoavat autenttista italialaista ruokaa ainutlaatuisessa ilmapiirissä.

Moderni ruoka ja kansainväliset vaikutteet

Materan ravintolakenttä ei kuitenkaan rajoitu ainoastaan perinteiseen italialaiseen keittiöön. Kaupungissa on myös useita modernimpia ravintoloita, jotka tarjoavat uudenlaista twistiä perinteiseen ruokaan. Näissä ravintoloissa voi maistella esimerkiksi italialaista fusion-ruokaa tai muita kansainvälisiä herkkuja.

Ravintolavinkit Materassa

Materassa on lukuisia upeita ravintoloita, ja tässä muutama vinkki hyviin ruokapaikkoihin:

1. Ristorante Francesca: Tämä perinteisesti sisustettu ravintola tarjoaa herkullista italialaista ruokaa. Erityisesti ravintolan pasta-annokset ja tiramisu ovat erityisen suosittuja.

2. L’Abbondanza Lucana: Tämä ravintola tarjoaa paikallisia ruokia aina tuoreista raaka-aineista valmistettuna. Ravintola on erityisen suosittu, joten pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen.

3. Da Nicco: Tämä perinteinen ravintola on erikoistunut herkullisiin pizzoihin ja antipastoihin. Ravintolasta on myös upeat näkymät Sassi di Materaan.

4. Ristorante Soul Kitchen: Tämä moderni ravintola yhdistää italialaisen ja kansainvälisen keittiön parhaat puolet. Ravintola keskittyy erityisesti tuoreisiin ja luonnollisiin raaka-aineisiin.

5. Osteria Pico: Tämä viehättävä osteria tarjoaa paikallisia erikoisuuksia ja perinteistä italialaista ruokaa. Ravintolassa voi nauttia ateriansa viihtyisässä sisäpihalla.

Loppusanat

Matera tarjoaa ainutlaatuisen matkakokemuksen niin historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille kuin ruoan ystävillekin. Kaupungin monipuoliset ravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä perinteisen italialaisen keittiön tyyliin, mutta myös modernimpia vaihtoehtoja. Matera on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Italiassa.

Matera – Kaupunki kallion sisällä

Historia

Materan kaupunki sijaitsee Etelä-Italiassa, Basilicatan alueella. Kaupungin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse ja se on yksi Euroopan vanhimmista asutuskeskuksista. Materan tärkein nähtävyys on sen kiviset asuinrakennukset, jotka on rakennettu luolan muotoisiin kallioihin.

Ensimmäiset asutukset alueella ovat peräisin pronssikaudelta, noin 7000 vuotta sitten. Kallioon hakatut asumukset tarjosivat suojaa ja turvaa muinaisille ihmisille. 1000-luvulle asti Matera oli suhteellisen pieni kylä, mutta sen jälkeen kaupunki alkoi kasvaa ja kehittyä.

Matera tunnetaan erityisesti sassi-nimisestä kaupunginosastaan. Sassit ovat luolakortteleita, joissa asuttiin vielä 1900-luvun alussa erittäin vaatimattomasti. Kaupungin asukkaat asuivat luolien sisällä, joissa oli usein vain yksi huone. Asuintilojen lisäksi sassi-kortteleista löytyi myös kirkkoja, myllyjä ja muita julkisia rakennuksia.

Kaupungin asukasmäärä kasvoi Sassien alueella nopeasti, mikä johti epähygieenisiin oloihin ja sosiaalisiin ongelmiin. 1950-luvulla Italian hallitus alkoi siirtää Materan asukkaita pois sassi-kortteleista, ja moni joutui muuttamaan modernimpiin asuntoihin kaupungin ulkopuolelle.

Matera nykyään

Matera – viehättävä matkakohde Etelä-Italiassa

Historiaa ja kulttuuria

Matera sijaitsee Etelä-Italiassa Basilicatan maakunnassa. Kaupunki on tunnettu ainutlaatuisesta ja kauniista kivikaupungistaan, joka on kuuluisa Sassi-di-Matera-nimellä. Sassi-di-Matera on luokiteltu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Kaupungin historia ulottuu jopa neoliittiselle ajalle, ja se on yksi Euroopan vanhimmista jatkuvasti asutetuista paikoista. Matera on myös kuuluisa Hollywood-elokuvien kuvauspaikkana, kuten Mel Gibsonin elokuvasta ”Passio”.

Majoitus Materassa

Materassa on monia erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri budjeteille ja tarpeille. Voit valita hotellin, hostellin, huoneiston tai bed & breakfastin joukosta. Kaupungin keskustan alueelta löytyy useita hotelleja, jotka tarjoavat mukavuutta ja hyvän sijainnin tutustumista varten. Sassi-di-Materan alueella on myös useita hotelleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen yöpymiseen kallioiden välissä.

Hotellit

Hotelleja Materassa ovat esimerkiksi Hotel Sant’Angelo, Hotel Palazzo Viceconte ja Hotel Residence San Giorgio. Nämä hotellit tarjoavat mukavat huoneet, aamiaismahdollisuuden ja usein myös ravintolan tai baarin.

Hostellit

Hostellit, kuten Ostello dei Sassi ja Medea, ovat edullisempi vaihtoehto ja sopivat erityisesti budjetin matkailijoille ja nuorille matkailijoille. Hostellit tarjoavat jaettuja makuusaleja tai yksityisiä huoneita, ja usein myös yhteisiä keittiö- ja oleskelutiloja.

Apartments

Mikäli haluat enemmän tilaa ja mahdollisuuden itse kokkailla, voit valita huoneiston. Materassa on useita huoneistohotelleja, kuten Residence del Casalnuovo ja Residence Sant’Andrea, jotka tarjoavat hyvin varusteltuja huoneistoja omaan käyttöön.

Bed & breakfastit

Materassa on myös runsaasti bed & breakfast -vaihtoehtoja, joihin kuuluvat esimerkiksi Bed & Breakfast La Casa di Lucio, Bed and Breakfast Il Balcone dei Sassi ja Bed and Breakfast In Vacanza al Sud. Näissä majoituspaikoissa saat yleensä mukavan ja kodikkaan huoneen sekä maukkaan aamiaisen.

Materan majoitukset varataan etukäteen

Materassa kannattaa varata majoitus etukäteen erityisesti suosittuina matkustusaikoina, kuten kesällä. Kaupunki houkuttelee vuosittain paljon matkailijoita, joten majoituspaikat voivat täyttyä nopeasti. Varauksen tekeminen etukäteen varmistaa mukavan ja onnistuneen matkan Materaan.