Riika

RIIKA

Sivun sisällysluettelo

Riika on kaupunki täynnä kulttuurisia elämyksiä, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Itämeren ja Väinäjoen suulla sijaitseva kaupunki pitää sisällään historiaa aina 100-luvulta eaa. lähtien.

Riika on monipuolinen ja kulttuurisesti rikas kaupunki. Siellä riittää tekemistä moneksi päiväksi, olitpa sitten tullut ostoksille tai hakeutumaan kulttuurin pariin. Vanhat Zeppelin-ilmalaiva hallit, jotka ovat nykyään kauppahalleja, tarjoavat ostos elämyksiä kauniissa puitteissa. Pikkuputiikit Vanhassa Kaupungissa vievät sinut entisaikojen käsityöläis henkeen ja suuret modernit ostoskeskukset, kuten Galeria Centrs ja Alfa eivät taatusti jätä himoshoppaajaakaan nälkäiseksi.

Laulavaksi kaupungiksi” kutsuttu Riika on tunnettu musiikista, elokuvista ja teattereista. Jos siis kaipaat vaihtelua ostoskeskusten vilinästä, on hyvä käydä rentoutumassa esim. vanhoissa kirkoissa järjestettävissä konserteissa.

Jos nälkä yllättää, Riiassa riittää valinnanvaraa ruokailla. Suosittelen erityisesti Vanhan kaupungin ravintoloita ja kahviloita. Toki Vanhassa kaupungissa hintataso on hieman kalliimpaa, mutta sen eloisa tunnelma ja miljöö ovat ehdottomasti sen arvoisia. Saatat törmätä matkallasi ravintoloihin, joissa on ulkomaalaisille erilliset osastot ja ruokalistat, mutta tästä ei kannata hämmentyä. Ruoka tuodaan kuitenkin samasta keittiöstä kuin paikallisille. Hintatasoissa saattaa olla eroja paikallisten ja turistien välillä, mutta kokemusteni mukaan sama pätee lähes kaikkialla.

Rakennukset ja maamerkit

Riika on täynnä erilaisia mielenkiintoisia rakennuksia ja maamerkkejä.

Riian monipuolinen arkkitehtuuri, museot ja kirkot ovat yksi mielenkiintoisimmista syistä vierailla Riiassa.

Pyhän Pietarinkirkko valmistui vuonna 1746 ja oli ennen 2.maailmansotaa Euroopan korkein puurakennus. Nykyään huipulle voi kiivetä hissillä ja ihailla kauniita maisemia tornista käsin. Tuomiokirkko on yksi Riian suosituimmista nähtävyyksistä ja maamerkeistä. Kirkossa kannattaa käydä kuuntelemassa sen kuuluisia urkuja, sekä käydä ihailemassa sen vaikuttavia lasimaalauksia. Muita tunnettuja kirkkoja ovat Jaakobinkirkko ja Pyhän Johanneksen kirkko, jotka ovat täynnä historiaa ja legendoja.

Vanhassa kaupungissa sijaitseva Vapauden muistomerkki rakennettiin vuonna 1935. Muistomerkki kunnioittaa Latvian vapaussodan kaatuneita. Muistomerkki on 42 metriä korkea ja sen päällä seisoo vapauden jumalatar Milda, joka kannattelee päänsä yläpuolella kolmea tähteä, jotka edustavat Latvian eri alueita. Pyhän Pietarin kirkon vieressä sijaitseva Mustapäiden talo on kaunis Goottilainen rakennus, joka rakennettiin 1300-luvulla Riian suurelle killalle. Myöhemmin ulkomaalaisten kauppiaiden veljesjärjestö ”Mustapäiden kilta” osti rakennuksen itselleen. Rakennus kärsi vakavia vaurioita toisessa maailmansodassa ja lopulta neuvosto miehittäjät purkivat rakennuksen. Se kuitenkin rakennettiin uudelleen 1990-luvulla ja onkin yksi mahtavimmista rakennuksista ja nähtävyyksistä Riiassa. Paras tapa tutkia Riian ihmeellisiä rakennuksia on ottaa kartta käteen ja jalat alleen. Väinäjoen ylittävät lukuisat näyttävät sillat ovat paitsi nähtävyyksiä, ne myös tarjoavat hyvän kuvan kaupungin julkisivusta.

Riian puistot ovat romanttisia ja kauniita kohtauspaikkoja. Puistoissa voit käydä piknikillä, polkea polkuveneillä tai harrastaa erilaisia ulkoilupelejä. Monet paikalliset viettävätkin puistoissa vapaa- aikaansa ystävien ja läheisten kanssa. Puistoja on lähekkäin ja niitä erottelee usein vain muutamat poikkikadut.

Liikkuminen

Riiassa suuri osa nähtävyyksistä sijoittuu kävelymatkan päähän Vanhasta kaupungista. Jos kuitenkin haluat vierailla esimerkiksi eläintarhassa tai Alfan ostoskeskuksessa, Riian kattava joukkoliikenne pitää huolen, että pääset perille ongelmitta. Raitiovaunut, johdinlinja-autot ja taksit takaavat kätevän ja sujuvan liikkumisen edestakaisin. Liput ostetaan rahastajalta tai kuljettajalta. Tästä ei kannata stressata, sillä kuskit opastavat mielellään kuinka toimia. Lue lisää: liikkuminen Riiassa

Majoitus

Riiassa on lukuisia hotelleja sekä motelleja, joihin kannattaa tutustua ja ne kannattaa varata etukäteen, jottei paikan päällä tule vastaan ikäviä yllätyksiä. Suosittelen lukemaan ihmisten kommentteja eri hotelleista ja valita niistä mieluisa, sillä ethän halua huonon majoituspaikan pilaavan matkailukokemustasi?

Kaiken kaikkiaan Riika on valtavan monipuolinen matkailukohde ja siellä riittää nähtävää ja tekemistä useammallekin reissulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *