Hua Hin

Hua Hinin annin parhaimmisto

Kaukaisen Thaimaan laadukkaimpiin lomakohteisiin lukeutuva merellistä ilmapiiriä henkivä Hua Hin on sopiva valinta niille, jotka kaipaavat suhteellisen rauhallista lomaa kaupunkiympäristössä. Hua Hinin valtti ovat sen korkealaatuiset palvelut ja avara rakennuskaava, joka tarjoaa mukavan vastakohdan useimmille thaimaalaisten kaupunkien ahtaudelle ja melulle. Kaupunkia onkin kehitetty varakkaampien lomailijoiden ehdoilla, joiden joukkoon lukeutuvat 1920-luvulta lähtien isäntämaan omat kuninkaalliset, jotka ovat rakentaneet kaupunkiin tai sen liepeille vuosisatojen aikana kaksi palatsimaista kesähuvilaansa.

Hua Hinillä ei ole monia rantoja, mutta sen edustalla oleva Hua Hin Beach on sitäkin suurempi ja kauniimpi. Vitivalkoisen hiekan muodostama paratiisimainen 5-kilometrin rantakaistale ulottuu kaupungin yhdeltä laidalta toiselle ja on siten helposti tavoitettavissa, majoitutpa missä tahansa. Rannalta löytyvät luonnollisesti lomailijoiden janoamat urheilumahdollisuudet. Jos haluat kauemmas, odottaa kaksi kaunista rantaa vierailijaansa noin 10 kilometrin päässä Hua Hiistä; Hat Sai Noi ja Hat Sai Yai sopivat myös majoittumiseen bungaloweineen. Black Mountain -vesipuisto on lapsiperheiden varma valinta, jossa kukaan ei ehdi kyllästyä.

Hua Hin on golffaajien varma valinta, sillä 8 kansainvälisen tason kenttää takaavat vaihtelua ympäristölle, jossa palloasi lyöt ja etsiskelet. Vanhin kentistä on Royal Hua Hin Golf Clubin kenttä kaupungin sydämessä, uusin puolestaan jo maailmanmainetta kerännyt Black Mountain. Muita kuivia urheilulajeja ovat esimerkiksi pyöräily, norsulla ratsastus ja thainyrkkeilykurssit.

Nähtävyyksiä janoavat voivat ottaa suunnakseen vaikka Thaimaan kuninkaallisten kesäpalatsit, joita siis on kaksi. Uudempi on tänäänkin maan kuningasperheen lomilla käyttämä Klai Klangwon, joka henkii espanjalaista tunnelmaa ja omaa upean puutarhan. Vanhempi Phetchaburissa sijaitseva tiikkipuinen palatsi muodostuu yli 10 rakennuksesta, joista vanhimmat ovat jo 1700-luvulta, ja jotka ovat toisiinsa yhteydessä kauniiden siltojen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *