Lontoo

Lontoo

Lontoo on tunnelmallinen suurkaupunki, jossa on paljon koettavaa. Kaupungissa on helppoa liikkua ja välimatkat eivät ole kovin suuret.

Lontoon nähtävyydet

Lontoossa on paljon nähtävää moneksi päiväksi. Lontoon pitkä historia ja sen kuninkaalliset näkyvät kaikkialla kaupungissa. Pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu esimerkiksi keskellä kaupunkia sijaitseva Buckinghamin palatsi, jossa voi katsella esimerkiksi vartijoiden vahdin vaihtoa. Kesäisin palatsiin pääsee sisälle kiertokävelyille, jotka ovat hyvin suosittuja. London Bridge, Westministerin palatsi sekä Big Ben sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä palatsista. Samalla näkyy kaupungin halki kulkeva Thames-joki, jonka toisella puolella voi käydä esimerkiksi kokeilemassa miltä Lontoo näyttää lintuperspektiivistä London Eye –maailmanpyörästä katsottuna. Hieman kauempana keskustasta sijaitsee synkän historian omaava Tower of London, joka on myös erittäin suosittu turistikohde. Keskiaikaisessa linnassa säilytetään mm. kuninkaallisia jalokiviä.

Monet Lontoon museoista ovat ilmaisia. Museoissa kannattaa ehdottomasti käydä, sillä näyttelyt ovat laadukkaita ja jokaiselle löytyy jotakin kiinnostavaa. Esimerkiksi Victoria & Albert’s Museum keskittyy muodin historiaan. British Museum on valtaisa historian ympärille keskittyvä museo, jossa on näytillä mm. muumioita, muinaisen Egyptin ja Antiikin Kreikan aikaisia tavaroita ja paljon muuta. Luonnonhistorian museossa on näytillä puolestaan mm. dinosauruksia.

Lontoossa on paljon puistoja, joissa paikalliset viettävät aikaa. Tunnetuin näistä on Hyde Park, jossa on tapahtumia ympäri vuoden. Talvisin siellä järjestetään Winter Wonderland-festivaali, joka on vähän kuin talvinen huvipuisto. Kesäisin Hyde Parkissa on erilaisia konsertteja, joissa esiintyy tunnettuja bändejä ja artisteja. Suosittu paikka Hyde Parkissa on The Pond-järven ympäristö, jonne paikalliset kerääntyvät aurinkoisina päivinä piknikille sekä nauttimaan auringosta.

Lontoon ostokset

Lontoo on varsinainen shoppailijan paratiisi. Kaupungissa on kauppoja jokaiselle budjetille. Tunnetuin ostoskatu on Oxford Street, jonka varrelta löytyvät kaikki suurimmat muotiketjut kuten Primark sekä tavaratalot kuten M&S ja Selfridges. Kadulla on omat nettisivut http://oxfordstreet.co.uk/, joista näkyy kaikkien liikkeiden aukioloajat, sijainnit ja tapahtumat. Kadun päästä päähän kävelemiseen vierähtää useampi tunti. Legendaarinen tavaratalo Harrods sijaitsee Hyde Parkin alapuolella ja sielläkin kannattaa käydä vaikka vain ihailemassa tunnelmaa. Harrodsin hulppeasta ruokaosastosta voi ostaa tuliaisiksi vaikka laadukasta brittiläistä teetä.

Lontoosta löytyy oma alasivustonsa täältä kohteet.net domainilta. Se on lontoo.kohteet.net. Tätä kirjoitettaessa siellä on vasta etusivu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *