Los Angeles

Los Angeles matkailijoille

Los Angeles on viiden miljoonan asukkaan kaupunki, jonka tunnetuimpia alueita ovat mm. Santa Monica, Beverly Hills, Malibu ja West Hollywood. Ennen matkalle lähtöä kannattaa miettiä millä tavoin kaupunkiin ja sen eri alueisiin tutustuu. Julkisella liikenteellä ei välttämättä pääse kaikkialle ja monet suosittelevatkin auton vuokraamista, jolloin nähtävyyksien lähelle pääsee helpommin. Los Angelesin kuuluisat kadut kuten Hollywood Boulevard ja Sunset Strip ja suuret monikaistaiset moottoritiet ovat elämyksellinen kokemus. Autoja vuokrataan kaupungissa useassa eri paikkaa, esimerkiksi LAX lentokentällä.

Rantoja ja glamouria

Los Angelesissa on aurinkoinen ja lämmin sää ympäri vuoden. Ihmiset viihtyvä ulkona ja kaupunki onkin kuuluisa myös rannoistaan. Malibu Beach ja Venice Beach ovat suosittuja erityisesti surffareiden keskuudessa, Santa Monicassa monet perheet viettävät aikaa pyöräillen ja lentopalloa pelaten, Manhattan Beach puolestaan on trendikäs näyttäytymispaikka.

Los Angeles on ehdottomasti viihdemaailman keskus. Kaupungissa on huppulaatuinen ja monipuolinen tarjonta niin musiikkikonserteissa, urheilutapahtumissa, teatterissa, modernissa taiteessa, museoissa ja muodissa. Viihdemaailmasta pitäville hyviä tutustumiskohteita ovat esimerkiksi Universal Studios Hollywood ja Warner Bros. Studio-kierros. Elokuvien ja tv-sarjojen taustakulisseihin tutustutaan opastetuilla kierroksilla ja usein jonkin sarjan kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä kierroksen aikana. Voit myös yrittää studioyleisöksi erilaisiin talk show –ohjelmiin. Los Angelesissa sijaitsee myös legendaarinen teemapuisto Disneyland, jossa viihtyvät kaiken ikäiset. Disneylandissä vierähtää helposti useampi päivä kierrellen sen eri teema-alueita.

Los Angelesissa käydessään ei voi jättää väliin Hollywoodia ja sen Walk of Famea, jossa on mm. viihdemaailman tähtien käsien- ja jalanjälkien jäljennöksiä. Alueella järjestetään nähtävyysbussiajeluita jopa julkkisten asuntojen ympärille. Klassinen Hollywood-kyltti Mounty Lee-kukkulalla on myös yksi nähtävyys, jonka monen on pakko nähdä.

Herkullista ruokaa

Koska Los Angeles sijaitsee meren rannalla, heijastuu se myös alueen ruokakulttuuriin. Erilaiset merenelävät kuten simpukat, äyriäiset ja kalat ovat suosittuja paikallisten keskuudessa. Kaupunki on sekoitus eri kulttuureja, joten saatavilla on laadukasta kiinalaista takeawaytä, meksikolaisia tacoja, japanilaisia susheja sekä periamerikkalaisia burgereita, donitseja ja food truck –ruokarekkoja tarjoamassa katuruokaa.

Liikkuminen ja Viihde Los Angelesissa

Los Angelesin matkailijat kohtaavat kaupungissa runsaasti liikkumiseen liittyviä haasteita, mutta myös unohtumattomia viihde-elämyksiä. Julkisen liikenteen kattavuus ei ole aivan optimaalinen, ja monet suosittelevatkin auton vuokraamista. Los Angelesin kuuluisat kadut, kuten Hollywood Boulevard ja Sunset Strip, sekä laajat moottoritiet tarjoavat elämyksellisen kokemuksen autoilijoille. Auton vuokraaminen on kätevää, ja vuokrauspisteitä löytyy useista paikoista, kuten LAX-lentokentältä.

Los Angeles ei ole pelkästään liikenteen labyrintti, vaan myös viihdemaailman keskus. Kaupungissa on lukuisia nähtävyyksiä musiikkikonserteista ja urheilutapahtumista teattereihin, moderneihin taidegallerioihin, museoihin ja muotinäytöksiin. Viihdemaailmasta kiinnostuneille suositellaan vierailua esimerkiksi Universal Studios Hollywoodissa ja Warner Bros. Studio -kierroksella, joiden avulla voi tutustua elokuvien ja tv-sarjojen taustakulisseihin. Osallistuminen opastetulle kierrokselle voi tarjota mahdollisuuden nähdä jopa jonkin sarjan kuvauksia. Lisäksi mahdollisuus osallistua studioyleisöksi erilaisiin talk show -ohjelmiin on monille matkailijoille houkutteleva kokemus. Kaikenikäisille sopiva Disneyland-teemapuisto tarjoaa myös päivittäin kiehtovia seikkailuja eri teema-alueillaan.

Hollywoodin ja Rantojen Taikaa

Los Angelesin matkailijoiden on mahdotonta jättää väliin Hollywoodia ja sen ikonista Walk of Famea, jossa voi nähdä viihdemaailman tähtien jalan- ja käsienjäljennöksiä. Alueella on saatavilla myös nähtävyysbussiajeluita, jotka vievät matkailijat jopa julkkisten asuntojen ympäristöön. Toisen ikonisen maamerkin, Hollywood-kyltin, voi nähdä Mount Lee -kukkulalta, ja monet matkailijat suuntaavatkin sinne ikuistaakseen unohtumattomia valokuvia.

Los Angelesin kaupunki on myös tunnettu aurinkoisista rannoistaan ja ylellisestä elämäntyylistään. Matkailijoiden suosiossa ovat erityisesti Malibu Beach ja Venice Beach, joilla surffaajat viihtyvät aaltojen syleilyssä, ja Santa Monica, jossa perheet viettävät aikaa pyöräillen ja pelaten rantalentopalloa. Manhattan Beach taas on trendikäs näyttäytymispaikka, jossa voi bongata julkkiksia ja nauttia rennosta tunnelmasta. Los Angelesin rannoilla ja glamourissa matkailijat voivat kokea elämän täydessä loistossaan.

Monipuolinen Ruokakulttuuri ja Tapahtumat

Los Angelesin sijainti meren rannalla näkyy myös alueen ruokakulttuurissa, ja merenelävät kuten simpukat, äyriäiset ja kalat ovat paikallisten suosiossa. Kaupunki on sulatusuuni eri kulttuureille, mikä näkyy monipuolisessa ruokatarjonnassa. Los Angelesissa voi herkutella laadukkaalla kiinalaisella takeawaylla, meksikolaisilla tacoilla, japanilaisilla susheilla sekä perinteisillä amerikkalaisilla burgereilla, donitseilla ja katuruokarekoilla.

Ennen matkaa kannattaa vilkaista LA Weeklyn sivut http://www.laweekly.com/, joista saa tuoreet vinkit tapahtumista kaupungissa. Los Angelesin eloisalla ja monipuolisella ruokakulttuurilla sekä tapahtumatarjonnalla on takuuvarmasti tarjottavanaan unohtumattomia makuelämyksiä ja viihdettä matkailijoille ympäri vuoden.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *