Budapestin nähtävyydet

Budapestin nähtävyydet tarjoavat monipuolisen ja upean katsauksen Unkarin pääkaupungin historiaan, kulttuuriin ja arkkitehtuuriin. Kaupungissa yhdistyvät itäisen ja läntisen Euroopan vaikutteet, mikä tekee siitä mielenkiintoisen matkakohteen niin kulttuurinnälkäisille kuin seikkailunhaluisillekin matkailijoille.

Yksi Budapestin tunnetuimmista nähtävyyksistä on linnavuori, jolta avautuvat upeat näkymät Tonavan jokeen ja kaupungin yli. Linnavuorella sijaitsee myös Unkarin kuninkaallinen palatsi, joka on ehdoton käyntikohde historiaa ja arkkitehtuuria arvostaville matkailijoille. Toisella puolella Tonavaa sijaitsee Buda-linna, jossa voi tutustua kaupungin vanhaan linnoitukseen ja kapeisiin kujanteisiin.

Budapestin historiallinen keskusta on täynnä upeita rakennuksia ja aukioita, kuten Pyhän Tapanin katedraali ja Kansallismuseo. Kaupungin yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on myös Unkarin parlamenttitalo, joka komeilee Tonavan rannalla ja on upea näky varsinkin auringon laskiessa.

Budapestin kylpylöistä kuuluisin on varmasti Széchenyi-kylpylä, jossa voi rentoutua kuumissa lähteissä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Kaupungin monet puistot ja viheralueet tarjoavat myös oivallisen mahdollisuuden rentoutumiseen ja paikallisten elämän seuraamiseen. Budapestin nähtävyydet tarjoavat siis runsaasti vaihtoehtoja niin kulttuuria, historiaa kuin rentoutumista kaipaaville matkailijoille.

 • Tonavan rannat: Budapestia halkova Tonava-joki tarjoaa upeat näkymät kaupungin rannoille. Rantoja pitkin voi kävellä, pyöräillä tai rentoutua vaikkapa piknikillä.
 • Parlamenttitalo: Budapestin Parlamenttitalo on kaupungin näyttävin rakennus ja yksi Unkarin tärkeimmistä hallintorakennuksista. Sen upea goottilais- ja renessanssityylinen arkkitehtuuri tekee siitä ehdottoman vierailukohteen.
 • Kalastajatorni: Kalastajatorni on Budapestin tunnetuin näköalatasanne ja osa Unkarin kuninkaanlinnan pihaa. Tornista avautuvat upeat näkymät Tonavalle ja kaupungin ylle.
 • Ketjusilta: Budapestin kaunein silta, Ketjusilta, yhdistää Buda- ja Pest-puolet toisiinsa yli Tonavan. Silta on suosittu kohde niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.
 • Hösök tere: Hösök tere eli Sankarien aukio on Budapestin keskeinen aukio, jossa sijaitsee muun muassa Unkarin kansallismuseo ja Millenium-monumentti. Aukio on täynnä historiaa ja kulttuuria.
 • Matyaskirko: Matyaskirko on Budapestin kuuluisin kirkko, joka tunnetaan kattoonsa maalatuista kauniista kalevalamaisista kuviosta. Kirkko edustaa barokkityyliä parhaimmillaan.
 • Gellértin kukkula: Gellértin kukkula tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Tonavalle. Kukkulalla sijaitsee muun muassa Gellértin linnoitus ja Gellértin kylpylä, jotka ovat suosittuja vierailukohteita.
 • Széchenyin kylpylä: Széchenyin kylpylä on Budapestin suosituin termaalikylpy, joka sijaitsee Városliget-puistossa. Kylpylä tarjoaa rentouttavia hetkiä lämpimissä lähteissä ja ulkoaltaissa.
 • Ungar building: Ungar building on Budapestin modernein pilvenpiirtäjä, joka sijaitsee Tonavan rannalla. Rakennus on näyttävä maamerkki kaupungissa.
 • Széchenyin kukkulat: Széchenyin kukkulat tarjoavat upeat näkymät Budapestin ylle. Kukkuloilla voi patikoida ja nauttia luonnonrauhasta kaupungin vilinään.
 • Andrássyn bulevardi: Andrássyn bulevardi on Budapestin tunnetuin ostoskatu ja kulttuurikeskittymä. Kadulla sijaitsee lukuisia kauppoja, ravintoloita ja historiallisia rakennuksia.
 • Ruin baarit: Budapestin ruin baarit ovat kaupungin uniikkeja baareja, jotka on rakennettu vanhoihin raunioituneisiin rakennuksiin. Ne tarjoavat erilaisen ja tunnelmallisen baarielämyksen.

Lopuksi, Budapestin nähtävyydet tarjoavat matkailijoille unohtumattoman kokemuksen Unkarin pääkaupungissa. Kaupunki on täynnä upeita historiallisia rakennuksia, kauniita puistoja ja mielenkiintoisia kulttuurikohteita, jotka kertovat kaupungin rikkaasta menneisyydestä ja nykypäivästä.

Kannustamme kaikkia matkailijoita tutustumaan näihin upeisiin nähtävyyksiin ja kokemaan kaiken, mitä Budapestilla on tarjottavanaan. Muista jakaa kokemuksiasi ja vinkkejäsi sosiaalisessa mediassa ja keskustella muiden matkailijoiden kanssa tämän artikkelin kommenttiosiossa tai yksittäisillä alasivuilla.

Lähde siis rohkeasti tutustumaan Budapestin upeisiin nähtävyyksiin ja nauti matkastasi Unkarin sydämessä!