kohteet

Parhaat kohteet

Disneyland

Anaheimin Disneyland

Hieman yli 40 kilometrin päässä Los Angelesista sijaitseva Anaheimin Disneyland on perustettu vuonna 1955, ja se on Disneyn teemapuistoista ensimmäinen ja vanhin. Kyseinen puisto on myös ainut, jonka suunnitteluun itse Walt Disney osallistui. Puistossa onkin aistittavissa historian havinaa. Vuonna 2015 puisto on 60-vuotias, ja tämä juhlavuosi näkyy puiston tarjonnassa. Disneylandissa kannattaa käydä silloin, kun ruuhkaa on kaikkein vähiten. Eniten ruuhkaa on koulujen loma-aikoina, joten vierailu Disneylandiin kannattaa ajoittaa muihin aikoihin, jos mahdollista.

Anaheimin Disneylandissa on kaksi erillistä puistoa: perinteinen Disneyland Park sekä Disney California Adventure Park. Disneyland Parkista löytyy lukuisia erilaisia laitteita ja muita huvipuistokohteita. Laitteista esimerkiksi Dumbo ja Liisa ihmemaassa sopivat myös perheen pienimmille. Disneylandissa voi tutustua myös lukuisien Disney-hahmojen taloihin ja päästä tapaamaan hahmoja. Ainakin Mikin, Minnin ja Hessun talot löytyvät täältä. Disneyland Railroad –juna kiertää ympäri koko Disneylandin ja on kätevä tapa päästä paikasta toiseen. Junan pysäkkejä ovat New Orleans Square, Tomorrowland, Mickey´s Toontown ja Main Street, U.S.A., ja juna saapuu pysäkeille 5-10 minuutin välein. Höyryjuna tarjoaa myös katsauksen menneeseen maailmaan perinteisine vislauksineen ja höyrykoneen äänineen. The Disney Galleryssa voi ihailla Disney-teemaista taidetta. Galleriassa pääsee tutustumaan myös Disneylandin perustamiseen ja varhaisiin vaiheisiin 1950-luvulla.

Disney California Adventure Park tarjoaa monia elämyksellisiä tapoja Disneylandin kokemiseen. Täällä voi esimerkiksi harjoitella Disney-hahmojen piirtämistä ja tutustua Disney-animaatioiden tekovaiheisiin Animation Academyssä, hurjastella California Screaminin vuoristoradassa tai pelata erilaisia pelejä Games of the Boardwalkissa. Adventure Parkista löytyy myös monia perheen pienimmille sopivia laitteita ja kohteita, esimerkiksi King Triton´s –karuselli tai Fliks Flyers –tivoli.

Disneylandin läheisyydessä on monia hotelleja, joissa voi majoittua puistovierailulla. Esimerkiksi Disney´s Grand Californian Hotel & Spa on viihtyisä ja luonnonläheinen hotelli, jossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Hotellissa on viihtyisä allasalue, ja mahdollisuus nauttia rentouttavista spa-hoidoista. Hotellin ruoka on erittäin laadukasta ja palkintojakin voittanutta. Disneyland Hotel tarjoaa modernia majoitusta ripauksella satujen maailmaa. Myös täältä löytyy kattava allasalue liukumäkineen ja teema-altaineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

kohteet © 2016